Лесно ли се става пилот на самолет в България? През последните

...
Лесно ли се става пилот на самолет в България? През последните
Коментари Харесай

276 българи имат лиценз да управляват малък самолет

Лесно ли се става водач на аероплан в България? През последните години от ден на ден българи минават подготовка за водачи на дребни самолети. В момента подобен лиценз имат 276 българи. Самолетите от този вид, които са налични у нас са към 146, оповестява " Нова телевизия ".

``
реклама

Освен извънредно сложната подготовка, с цел да пилотираш сходни самолети, трябват и много пари. Курсовете са извънредно скъпи и малко на брой могат да си платят скъпото наслаждение.

Петър Гетов е професионален водач и инструктор на леки самолети. Обучава претендент водачи. Познавал персонално починалия водач.

„ Мога да кажа, че дори бяхме другари. Летели се дружно. Съвестен и добре квалифициран водач. От 2 години и половина – три лети на „ Чесна ”-та. Доста полети е направил на него ”, сподели той.

Той беше безапелационен, че починалият водач е бил задоволително квалифициран.

" Летял съм с него, постоянно се е готвил за полет, в никакъв случай не е допускал непотребни опасности. При леките самолети са доста капризни във връзка с метеорологичната конюнктура. И доста е евентуално времето да е повода за злополуката ", добави Гетов.

Според инструктора „ Чесна ”-та се ръководи елементарно, само че при мощна турбуленция и дейни облаци ръководството става извънредно мъчно.

Загиналият водач бил лицензиран да лети единствено във образни метеорологични условия, т.е. при директен контакт със земята и задоволително добра видимост.

Всяка година самолетите се ревизират за техническа редовност.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР